Vis lige lidt medfølelse, tak!

Hvor god er du til at vise medfølelse?

På en skal fra 1-10 hvor

1 = Medfølelse, hvad er det?

10 = OH MY GOD, jeg er det mest medfølende menneske, jeg kender 😉

Træk lige vejret dybt og mærk hvilket tal, der kommer til dig helt intuitivt.

Okay? Hvad er tallet?

 

 

Hvor tit har du de her tanker om dig selv?

Hvorfor tager jeg mig ikke bare sammen?

Hvorfor har jeg rygrad som en kop kakaomælk?

Iiih, nu fik jeg IGEN ikke sagt fra over for chefen!

Ej men altså jeg laver da også bare fejl på fejl…

I dag så SKAL jeg altså starte den der slankekur, jeg er SÅ træt af at være så tyk!

Hvorfor finder jeg ikke bare ud af hvad det er jeg vil?

Nøj hvor er jeg træt af at jeg aldrig overholder aftaler med mig selv!

Hvorfor er jeg også så doven anlagt?

 

Så trækker du lige vejret dybt igen og mærker efter… Hvor medfølende er du når det gælder dig selv? Hvis det var din mand du snakkede sådan her til, hvor glad ville han så blive af få sådan en svada? Tror du at han ville springe op af sofaen, give dig en krammer og sige “Tak!, tak fordi du får mig til at indse hvilket sølle menneske jeg er. Det var lige det skub,jeg ventede på, nu er jeg klar til resten af mit liv at tage mig sammen og leve et fejlfrit liv”?

Nej vel? 😉 Tværtimod så vil han nok blive lidt knotten og trække sig lidt væk fra dig. Han vil måske endda sige sådan noget som “Hvorfor er du så sur?” eller “Det kan du da ikke være bekendt, jeg gør det da så godt jeg kan!” og måske er i ikke helt så gode venner de næste par timer. I hvert fald så ødelægger dine hårde ord stemningen i hjemmet for en stund

Så hvor medfølende er du egentlig… overfor dig selv?

For når du skælder dig selv ud over at du ikke tager dig sammen (eller over at du ikke overholder aftaler med dig selv, eller at du har rygrad som … mm), så er du faktisk ikke særligt medfølende.

 

Hvordan er man så medfølende?

Hvis vi slår “medfølelse” op i ordbogen, så står der at medfølelse er evnen til indlevelse i og hensyntagen til andres (egne;-)) lidelse, problemer mm.

Det vil altså sige at hvis du skal udvise medfølelse for dig selv (og andre) så skal du kunne sætte dig ind i og ikke mindst tage hensyn til det problem og den udfordring du står i. Det betyder også at du ikke skal skælde dig selv ud, for du søger at forstå HVORFOR at du agerer som du gør.

Hmm…?! Hvis man prøver at forstå hvad der ligger bag, så bliver det lidt svært at skælde ud;-)

Hvorfor medfølelse?

Fordi at når vi viser os selv medfølelse, så begynder vi stille og roligt at se det dejlige i os selv. Når vi ser det dejlige i os selv, så begynder vores selvværd at vokse. Har vi et bedre selvværd, så tiltrækker vi nemmere mere kærlighed og vi får det generelt nemmere, sjovere og lettere i livet, og det vil vi jo gerne, ik’?;-)

Når vi begynder at give slip på alt det der holder os nede, så kan vi rent kropsligt også begynde at give slip på det, der tynger os. En krop der ikke er tynget af fortidens fejl er mere rar at være i, og som sidegevinst (en ret stor en af slagsen) så er kroppen ikke når så præget af stresshormoner, og det er en stor fordel for hele vores livsstil.

 

Så vis lige lidt medfølelse, tak <3

 

Hav en skøn dag

Kram Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.