Jeg higer og søger…

Som Adam Oehlenschläger skrev det i 1802 i digtet om “Guldhornene”, så higer og søger jeg i øjeblikket. I “Guldhornene” søger de efter de efter guldet, efter det der skal give dem rigdom og storhed tilbage.  Det er næsten det samme jeg søger efter, Guldhornene 😉 Ikke i fysisk forstand forstå, men i mere metaforisk forstand. Jeg søger efter min passion, som er den der skal give mig rigdom og storhed. Jeg ved at det er derude 😉

Er du passioneret omkring det du laver?

Jeg læste en Gallup-undersøgelse (godt nok fra 2013, but still, mon det har ændret sig i den positive retning?) at 70% lever et liv uden passion. 70%!!! Det er edderrøgme mange! Tænk at næsten 2/3 af alle dansker står op hver morgen, går på arbejde, kommer hjem igen, laver mad, passer børnene, ser lidt TV-avis, går i seng og næste dag kører rumlen igen uden passion i livet.

For mig er passion et afgørende element i at have et godt liv. Hvor ved jeg det fra, når nu jeg leder efter den, tænker du måske? Det ved jeg, fordi at jeg til tider oplever stor passion i forhold til både det jeg arbejder med, men også i forhold til andre projekter. Jeg ved det også, fordi jeg indimellem får muligheden for at snakke med meget passionerede mennesker, og deres passion smitter i den grad. Den smitter så meget, at jeg bliver helt høj af at have været sammen med dem, og pludselig synes jeg for eksempel, at det er verdens bedste idé at importere trævarer fra Afrika, også selvom jeg aldrig har haft tanken før 😉 Du kender det måske?

Min egen passion

“Jamen du virker da så passioneret omkring din business og det laver…” siger folk jeg møder. OG ja, det er jeg også. Men jeg har også dage og perioder hvor den passion godt nok gemmer sig godt. Sådan er det nok også for andre passionerede mennesker. Det er især når det drejer sig om “rugbrødsarbejdet” at det kniber. Når jeg skal sælge mine ydelser, skaffe nye kunder, spekulere i næste uges indtægt, lave freebie til mit nyhedsbrev (som i øvrigt slet ikke eksisterer, for jeg har aldrig sendt et nyhedsbrev ud endnu, selvom man godt kan skrive sig på min liste ;-)). Lige der da mangler jeg det overordnede mål. Hvad er det jeg brænder for, hvem skal have glæde af det jeg laver udover mig selv.

Jeg har alt for længe været mere optaget af at få det godt selv, at jeg har lukket fuldstændig ned for den side i mig, der kan og skal skabe noget, der gør verdenen til et bedre sted. Noget der er større end min egen indtjening og min egen lille verden.

Som med alt andet her i livet begynder udviklingen med bevidsthed, og derfor er jeg også helt rolig nu. For i samråd med flere forskellige skønne kvinder, har jeg de sidste par dage fået stillet skarpt på det med passionen, og jeg er helt overbevidst om, at der nok skal komme noget rigtig fint ud af det. Jeg skal nok finde det, som jeg higer og søger efter.

Din passion

Hvad er du passioneret omkring? Hvem kender du, der et maks passioneret menneske? Fortæl endelig mere og smid mig gerne en kommentar hvis du eller en du kender, kunne have lyst til at snakke mere med mig om passion (jeg brygger nemlig på en idé om at undersøge passion og mønstrene bag nærmere, og til det skal jeg bruge passioneret mennesker, der vil fortælle deres historie). Jeg vil gerne inspirere med en masse viden om passion, så vi kan gøre noget ved det der tal på 70%, der lever et liv uden passion. Det er simpelthen ikke godt nok i et lille og relativt trygt land som Danmark, at vi så ikke udnytter alle de muligheder vi har, og lever lækre og passionerede liv <3

Hav den skønneste dag <3

Kram Mette

 

Tanker om “Jeg higer og søger…

 1. Åh for et lækkert indlæg! SÅ genkendeligt!
  Men 70% alligevel Jeg møder også mange på min briks hvor jeg får lyst til at ruske dem og sige;
  Kom nu!!! Spring ud i det! Jeg ved du kan!
  Fordi jeg selv har taget springet kan det godt blive helt…aaargh når jeg oplever mennesker der ikke tør eller tror på sig selv
  Hmm…jeg kender dig, som er passioneret omkring det du laver. Gælder det?
  Tak for inspiration ❤

 2. 70% I kid you not!! Det er så vildt, at man faktisk ikke har lyst til at tænke på det… Men når jeg så lige tager en mental rundtur blandt de mennesker jeg kender og har mødt gennem tiderne, så passer det desværre nok ret godt.
  Det vilde ved passion er jo, at det smitter. Det kan være en kampe fordel for folk omkring det passioneret menneske, men jeg tror også at det kan være det modsatte, hvis det passionerede menneske er omgivet folk, der ikke kan rumme passionen (måske fordi de er for misundelige til bare at suge til sig).
  Og hvor jeg kender lysten til at fortælle mennesker, at de godt kan og at det er helt op til dem selv at skabe det gode liv… Så det fortæller jeg dem så 😉
  Nej jeg tæller ikke i den her sammenhæng, jeg skal bruge en masse navne på passioneret mennesker (kvinder især) som ikke er mig 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.