Jeg har fundet ud af noget

Ja det har jeg altså;-) Og måske er det slet ikke særligt revolutionerende, måske har du fundet ud af det for lang tid siden.

Men jeg har opdaget hvor vigtigt det er at få sat ord på sine værdier, og ikke mindst hvor vigtigt det er at reflektere over dem og handle efter dem. Tidligere har jeg godt vidst, at jeg havde en værdi, der hedder frihed. Men hvad den indebar og hvordan jeg handlede på den, det lå lidt hen i det uvisse. Jeg kunne mærke når jeg i for lang tid ikke havde handlet på den, så satte det sig som fysiske stress-symptomer i min krop. Men når først kroppen havde reageret med stress-symptomer krævede det enormt meget styrke, at vende skuden (igen-igen).

 

Er du bevidst om hvad lykke er for dig?

Alt starter med bevidsthed

Det har i vist hørt mig prædike før;-)  Og det gør sig også gældende i forhold til vores værdier. Det er nemt at have værdier, hvis de blot er noget man slynger ud til en ansættelses-samtale eller når man snakker med veninden på en café. Men hvor tit er det lige, at de her værdier er nogle, du har reflekteret over, mærket ind i og fundet den dybere mening med? Og hvornår har du sidst betalt “prisen” for at have netop denne værdi? For hvis det virkelig er en værdi for dig, så bliver du også nødt til at betale prisen for at leve efter den en gang imellem. Hvis du ikke gør det, så er det at du ender ud i at kroppen reagerer, du længes efter noget andet,  og glæden forsvinder så småt i dit liv.

Hvad hjælper det?

Hvis en af dine vigtigste værdier er tid sammen med familien, men du bruger al din tid på arbejde og praktiske gøremål? Så bliver din sjæl ked af det, du vil langsomt med sikkert begynde at mistrives, og på et tidspunkt bliver det hele bare for meget. Måske er du slet ikke klar over, at du mangler tid sammen med mand og børn, du kan bare mærke at der er noget der ikke fungerer mere. I det stille begynder du at drømme om et helt andet liv. Du bliver lettere irriteret over manden og børnene, selvom det er dem du savner. Inde i dit hovedet bliver hverdagen en kamp og på et tidspunkt har du fået NOK! Det har mand og børn i øvrigt også, for ingen af jer trives når du går rundt i en trist sjæl og drømmer om noget helt andet.

Hvis ikke du når at blive bevidst om hvad der sker inden i dig, kan det ende med at du og manden går fra hinanden, og i en periode føles det faktisk som det helt rigtige. Nu har du 7 dage uden børn, hvor du kan give den fuld skrue på jobbet og klare alt muligt andet. Til gengæld har du 7 dage med fuld fokus på børnene. Men er det virkelig det du har lyst til? Var det det du drømte om?

 

 

Find årsagen før det er for sent

Jeg er sikker på, at vi ville kunne skabe et samfund med færre skilsmisser, færre stress-sygemeldinger og med mere trivsel, hvis vi hver især blev bedre til at mærke hvad der er vigtigt for os, og ikke mindst hvis vi begyndte at efterleve det. Det er ikke forkert at have ting der er vigtige her i livet, men det er forkert ikke at respektere det. Respekter dine værdier, respekter dig selv og skab et liv værd at leve.

 

Kram Mette

 

PS – Hvis du ønsker hjælp til at finde ud af hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du efterlever det i praksis, så kan jeg på det varmeste anbefale dig at få noget hjælp ude fra.  Vi har alle brug for at se tingene udefra en gang imellem, og hvis vi skal lave større ændringer i vores liv, kræver det oftest en der kan guide og holde os i hånden gennem processen, ellers ender vi ofte lige præcis der hvor vi startede 😉

Jeg tilbyder et mentorforløb, der fungerer som et abonnement. Det vil sige at du få bruge min hjælp, i de måneder du har brug for. Forløbet tilpasses dig og din livssituation så du hurtigst muligt kan komme nærmere det liv du drømmer om. Du kan læse mere HER

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.