Slut fred med din krop…

Sådan lød overskriften på en besked jeg modtog en gang i august. Mailen kom fra Kirk Rønler der er foredragsholder, danselærinde og kåret som en af de 100 mest inspirerende kvinder i 2016 af Femina. Hun skrev, at hun var stødt på min profil flere gange, og nu ville hun invitere mig ind til sit  foredrag “Slut fred med din krop“.

Spørg lige om der var en her i huset, der hoppede op og ned og løb hujende gennem huset med armene over hovedet;-) Mand og børn kiggede undrende på mig, og de forstår nok stadig ikke hvad det gik ud på. Men for mig betød det, at det arbejde jeg lægger i min virksomhed var begyndt blive lagt mærke til, også udenfor Lollands grænser. Så selvfølgelig ville jeg komme et smut til København, og selvom jeg er rigtig godt på vej til at slutte fred med min krop, så er det jo aldrig galt at høre nye vinkler af det aspekt.

 

Hvorfor er det så svært…

Det med at slutte fred med sin krop? Hvorfor skal vi til foredrag, læse bøger og på alle mulige andre måder arbejde med os selv, for at finde fred med det hylster, vi nu en gang er blevet udstyret med?

Det kan der være rigtig mange årsager til, men der er ingen tvivl om, at de ord vi hører som barn og ungt menneske i den grad har stor betydning. Og lige præcis det kommer Kirk så fint ind på i sit foredrag. Med seriøsitet og ærlighed, humor og kærlighed fortæller hun sin egen historie og om de redskaber hun selv har brugt for at slutte fred med kroppen.

 

Med gode historier og vigtige pointer…

Formår Kirk at gøre sit foredrag til noget, der sætter en masse tanker igang. For mit eget vedkommende kunne jeg især nikke genkendende til alle de mærkelige kure, vi var på dengang i slut ’90erne – Chili, grøn te, afførringsmiddel – you name it.

Dengang som nu drejede det sig om at kunne skrue sig ned i størrelse: “den mindste voksenstørrelse, men ikke børnestørrelse… selvfølgelig”. Og den her kamp mod kiloerne har vi taget med os ind i voksenlivet. Nu hedder slankekurene noget andet, men det gør dem ikke mindre underlige 😉

Derfor er der om noget brug for at sætte fokus på hvad der ligger bag de ekstra kilo, vi synes vi har for meget på sidebenene. Kirks refleksioner over sin egen rejse med at slutte fred med kroppen, kan virkelig bruges til at sætte gang i ens egne tanker og måske være med til at skabe en forståelse af, hvorfor man ikke bare tager sig sammen… især når nu man godt ved, hvad det kræver at tabe sig de der 5-10 kilo.

 

Var det så en tur til København værd…?

JA! Jeg synes bestemt at det var værd at tage til København, for at høre Kirks foredrag. De fleste af de redskaber som Kirk selv har brugt for at slutte fred med sin krop, var ikke nye for mig. Jeg er stødt på dem alle i forbindelse med kurser, uddannelser og bøger jeg har læst, men det altid fascinerende at møde et hjertevarmt menneske, der har formået at tage sin egen medicin.

Og så lige et godt råd 😉 Hvis du skal til foredraget “Slut fred med din krop“, så und dig selv at tage med til “Sådan får du en kæreste”-foredraget. De to foredrag ligger typisk i forlængelse af hinanden, og der blev lagt op til et par saftige historier under “Slut fred med din krop”-foredraget, som jeg godt gad at have hørt afslutningen på;-)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.