Jeg følte, at der manglede noget…

Kender du følelsen af, at der mangler noget i dit liv?

Kender du følelsen af træthed i kroppen, tankemylder eller uro, hver gang du vil slappe af.

I mange år havde jeg en følelse af, at mangle noget i livet. Men uanset hvor jeg vendte mig hen, så var der ingen, der kunne fortælle mig hvad det var.

Jeg havde jo det hele! En dejlig mand, der forgudede mig, 3 skønne børn, et stort hus, søde venner og vi var ude at rejse flere gange om året. Jeg burde jo være glad! Hvordan kunne jeg tillade mig at brokke mig, når nu der fandtes familier, der var oplevede sygdom, sorg, skilsmisser, økonomisk ruin mm..

Hvorfor kunne jeg ikke bare tage mig sammen og være glad?

Stik mig en livskrise, tak!

I al hemmelighed gik jeg rundt og ønskede, at jeg ville blive udsat for en stor livskrise. For så kunne det da være, at jeg endelig ville finde det, som jeg manglede.

For når jeg søgte svar på, hvor jeg kunne finde min lykke og glæde, fortalte andre om hvordan de, efter en stor krise, havde fundet glæden sådan for alvor. Det ville jeg også!

Men hvordan skaffer man lige en stor livskrise? Jeg ønskede trods alt ikke at blive skilt, miste dem jeg holdt af eller at blive fyret (okay, det ønskede jeg faktisk, men vidste også godt, at hvis det skulle ske, så skulle jeg virkelig gå langt over nogle grænser, som jeg på ingen måde var interesseret i;-)).

Hov, var det en livskrise?

Nogle gange kan man ikke se skoven for bare træer, og sådan var det også for mig;-) For jeg befandt mig lige midt i livskrise. En livskrise der havde rod i ekstremt tankemylder, en krop der var tung og ugidelig og i en følelse af nærmest ikke at kunne kende mig selv.

Jeg havde udviklet mig til en sur dame, der altid havde en “flugtplan” klar, når hun skulle være sammen med sin familie – “Her børn, tag en iPad” “Skal i små banditter ikke ud til mormor?” “Ikke i aften skat, jeg skal simpelthen SÅ tidligt op i morgen” “Lad os invitere nogle mennesker forbi (læs: så skal jeg ikke være alene med jer)”.

Jeg husker tydeligt den aften, det gik op for mig, at jeg rent psykisk var ved at ramme bunden med 180 km/t. Min krop sagde tydeligt stop, min hjerne kværnede derud af, og jeg hørte en masse larm inde i mit hoved, selvom jeg sad i mit mørke, stille køkken.

Lige der vidste jeg, at hvis ikke jeg gjorde noget andet nu, så ville jeg ende med en livskrise, der hedder “Stress-sygemeldt i meget lang tid”. Så der sad jeg og vidste, at her var den livskrise, jeg havde efterlyst så længe! Men så viste det sig, at der ikke kom nogle og reddede mig…. Whaaat? Her gik jeg og troede, at når bare man ramte bunden enten fysisk, økonomisk, eller som mig, psykisk, så ville der stå en hærskare af engle, klar til at vise en vejen til evig lykke og glæde.

Hmm, hvis dem du venter på ikke dukker op, hvad gør du så?

Prøv et øjeblik at forestille dig, at du har lavet lækker mad, dækket pænt op og tændt op i pejsen, fordi du har inviteret gæster. Du har virkelig gjort det fint og pænt, og du er helt klar. Så ringer telefonen. Dine gæster er blevet syge, de kaster op på stribe og kan simpelthen ikke komme i aften. Hvad gør du så?

Jeg ved godt, hvad jeg gør;-) Først bliver jeg virkelig skuffet! Jeg tænker, at så kan det hele også være ligegyldigt. Jeg får formentlig lyst til at give op, slukke pejsen, give maden til hunden. Når de følelser lige har fået lov til at være der, så kan jeg vælge 2 ting. Enten kan jeg følge min første indskyldelse og give op, hvilket helt klart vil efterlade mig i et rigtig elendigt humør. Eller jeg kan vælge at tage ansvar for mig selv og mit eget humør. Det kan jeg gøre ved at sætte mig til bords, nyde al den lækre mad, drikke et glas vin foran pejsen og nyde, at jeg har fået en enestående mulighed for at gøre noget godt for mig selv.

Det var det samme i den situation, som jeg stod i med den aften for år tilbage.

Da jeg opdagede, at der ikke kom nogle for at hjælpe mig op ad hullet, kunne jeg være fortsat dernedad med 180 km/t. Men jeg valgte altså at stoppe op, og så give mig selv en hjælpende hånd.

I dag venter jeg ikke længere

I dag har jeg skabt det liv, som jeg ikke vidste, at jeg drømte om. Jeg er selvstændig på andet år, jeg har masser af tid med mine børn (tid som jeg endelig nyder), jeg har netop været på mit livs rejse sammen med min mand og vores 3 børn. Jeg deltager ofte i kurser, der gør mig klogere og giver mig en masse energi. Jeg starter mange af mine morgener med at løbe en tur og bade i havet. Jeg springer ud af sengen om morgenen, og jeg glæder mig til mandag morgen. Både mine børn og jeg er mindre syge (faktisk har mine børn tilsammen haft maks 5 sygedage fordelt over de sidste 2 år! Med tre børn, hvoraf en går i børnehave, så er det en rigtig god statistik;-)), vi griner mere og vi drømmer stort. Havde du fortalt mig for 3 år siden, at mit liv ville blive sådan, havde jeg ikke troet dig. Jeg havde simpelthen ikke fantasi til at se, hvordan det skulle være muligt!

Men jeg har lært, at alt er muligt, hvis vi virkelig ønsker det. Jeg tror på, at hvis der er noget vi virkelig vil, så kan vi også.

 

 

Jo, det er også muligt for dig!

Alt hvad du drømmer om er muligt! Og ja, jeg ved godt at du måske tænker, at det er nemt for mig at sige. At jeg (og alle andre der lever deres drømmeliv) har haft andre forudsætninger end dig. At du ikke kan følge dine drømme fordi X, Y og Z. Jeg har selv været der, så jeg kender alle undskyldningerne 😉

Jeg kan så godt forstå, hvorfor du tænker sådan. Men vid, at det du har gang i lige nu, er at sabotere det for dig selv. Du står og venter på den engleskare, der skal bane vejen for din lykke og glæde. Men den kommer ikke! Der er kun en engel,der kan hjælpe dig, og det er DIG. Det er DIT ansvar at skabe det liv, som du (ikke vidste du) drømmer om. Vejen dertil kan være svær og kringlet, men den begynder altid med det første skridt.

 

Rigtig god rejse, du smukke!

Knus og kram fra

Mette

 

PS:

Hvis du er interesseret i at blive klogere på, hvordan du skaber dit drømmeliv, så har jeg lige pt. to tilbud til dig:

  1. Min gratis workshop “Vær moDIG” som jeg afholder den 11/9-18. Læs mere og tilmeld dig HER
  2. Mit forløb i livsdesign, som er din personlige rejse hen mod det liv, du drømmer om. Læs mere HER

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.