Kropsterapeutisk stressforløb

Tankemylder, uforklarlige smerter, trække sig fra social aktiviteter, mere glemsom, træthed, uro i kroppen, lettere til tårer… dette er blot nogle af symptomerne på stress. Du kan finde flere symptomer her

Og vi ved det jo godt. Vi ved godt, at det ikke er godt at være stresset over en for lang periode.

Måske kan du lige nu mærke, at der ikke skal ret meget mere til før læsset vælter? Eller måske er læsset væltet, og du er blevet sygemeldt med stress?

Uanset hvad så er det vigtigt at tage stresssymptomerne alvorligt. Hvis du bliver ved med at ignorere dem, så råber kroppen blot højere og højere.

Du får ikke lov til at overhøre dem. Hvis du ikke lytter første gang, så vil kroppen ende med at give dig en glidende tackling. Det betyder, at du kan blive lagt ned på en måde, så du aldrig rejser dig igen.

Det er hverken du, din familie eller din arbejdsplads tjent med.

Stress er ikke en sygdom!

Men! Man kan faktisk blive rigtig syg som følge af et forhøjet indhold af stresshormoner i kroppen. Det er altså stressen, der gør dig syg, men det er ikke “sygdommen stress”.

Lidt ligesom at en graviditet ikke er en sygdom, men graviditeten (og hormonerne i den forbindelse) kan gøre en rigtig syg.

Stress er en ophobning af for mange stresshormoner.

Hvis du bliver ved med at fylde dråber i et bæger, og du aldrig får tømt noget af det (enten ved at hælde noget ud eller ved at lade noget fordampe), så vil det til sidst flyde over.

Det er det samme der sker i kroppen med hensyn til stresshormoner. Hvis der kun fyldes i, vil det til sidst blive for meget, og det løber over på en meget uhensigtsmæssig måde.

Kan jeg blive rask igen?

Stress kan man heldigvis komme af med igen. Man kan finde tilbage til et niveau, hvor det er rart at være. Men det er ikke altid, at man kan klare det alene.

Der findes et utal af forskellige muligheder for at få hjælp. Det er vigtigt at du vælger den form for hjælp, der er rigtig for dig, uanset om det så er yoga, mindfullness, psykolog, psykoterapi, stresscoaching eller som her, hvor jeg tilbyder kropsterapeutisk stressforløb.

Det kan føles meget ensomt, at være ramt af stress. Men jeg lover dig, der er en vej igennem, og du kan godt få det godt igen.

Kropsterapeutisk stressforløb

Et kropsterapeutisk stressforløb kombinerer stresscoaching med kropsterapi.

Stresscoaching er en måde at arbejde med stress på, der hjælper dig med at blive opmærksom på ikke at få ny stress ind i dit liv.

Rigtig mange mennesker har stor glæde af stresscoaching, og min erfaring som stresscoach er også, at det virker. Hvis du arbejder med de opgaver, du får undervejs, og hvis du lærer at mærke, hvad der er rigtig for dig, så hjælper stresscoaching dig rigtig godt på vej mod et stressfrit liv.

MEN! Som stresscoach ser jeg desværre også en hel del, der enten vender tilbage igen og igen, fordi de bliver ved med at blive stresset. Eller folk, der er blevet lagt så meget ned med stress, at det er næsten umuligt for dem, at rejse sig igen.

Derfor har jeg skabt “Kropsterapeutisk stressforløb”. For når folk først har opgivet den traditionelle stresscoaching, så plejer de at komme til mig for at få kropsterapi.

Kropsterapien kan nemlig hjælpe med et element af stressen, som stresscoachingen ikke kan.

Det handler om flere ting, som jeg vil beskrive herunder:

  1. Årsagen til stressen skal nogen gange findes helt tilbage i barndommen. Det kan kroppen hjælpe med at afsløre. Det er vigtigt at finde årsagen, da behandlingen ellers kun bliver symptom-behandling.
  2. Rent fysiologisk har kroppen brug for at blive taget hånd om, for at kunne slippe måske flere års ophobede stress(hormoner). Gennem kropsterapien vil du opleve, at der pludselig skabes plads og ro inden i dig, hvilket er utroligt rart i en krop, der ellers har kæmpet og holdt sammen i meget lang tid.
  3. Det kan være nødvendigt at behandle fx uforklarlige smerter i kroppen, da stresscoaching alene ikke fjerner smerter, der er opstået.
Kroppen husker. Derfor er det også vigtigt at den kommer med på råd, når stressen skal bekæmpes.

Praktisk information

Selve forløbet består af 7 X 2 sessioner (14 sessioner i alt) – 1 session stresscoaching og 1 session kropsterapi, der afholdes i løbet af 6 måneder.

Sessionerne kan lægges i forlængelse af hinanden eller hver for sig. Det kan være rart at afslutte stresscoachingen med en kropsterapeutisk behandling, for på den måde at få det hele integreret i kroppen.

Men nogle vil også opleve, at det er for meget, og at man har brug for, at der går et par dage, før man kommer til kropsterapi. Hvad man vælger, er helt op til en selv.

Det kropsterapeutiske stressforløb foregår hos Bodycompassion, Søndergade 2B, 4900 Nakskov.

Du vil få udleveret forskelligt materiale, som er til evigt eje, og en god hjælp efter forløbets afslutning.

Pris

Et kropsterapeutisk stressforløb koster 7900 kroner inkl. materialer. Der kan betales i rater (kontakt for mere information).

Et kropsterapeutisk stressforløb starter altid med en gratis og uforpligtende samtale. Denne samtale sikrer dig, at det er det rigtige forløb for dig, og den giver mig en viden om hvor og hvordan, det er vigtigt at vi starter.

Kontakt mig på mail hello@bodycompassion.dk eller via tlf. 24260912.