Hvem følger du på SoMe?

Giver SoMe dig inspiration eller irritation?

Får du det dårligt med dig selv, dit liv og din krop, når du åbner de sociale medier? Eller bliver du fyldt med inspiration og energi til at gå ud og gøre endnu mere, af det du er god til?

Der er SÅ meget snak fra alle kanter i øjeblikket, om at “man” er træt af det perfekte glansbillede på Instagram, opdateringer på Facebook. De opdateringer der er viser, at nu er man IGEN tjekket ind på den rigtige café, den økologiske besøgsgård eller træningscenteret. At SoMe er skyld i alverdens dårlige selvværd, spiseforstyrrelser, skilsmisser og hvad der ellers findes af ulykker.

 

Jeg er ikke som sådan uenig i, at der er mange “glansbilleder”. Eller at det er nemt at få det dårligt med sig selv, hvis man udelukkende sammenligner sit liv, sin krop og parforhold med det man ser på nettet. MEN helt ærligt, så skal vi lige skal huske på, at vi langt hen af vejen selv bestemmer, hvem vi vil følge og i hvilke perioder af vores liv, vi følger dem. Det er vores eget ansvar!! Det kan aldrig blive afsenderens ansvar, hvordan vi modtager det (og ja, der kan selvfølgelig altid findes nogle helt langt-ude-eksempler, det er ikke dem jeg snakker om her ;-)).

Mit eget ansvar

Er jeg i forvejen træt af min mave, og kæmper jeg med at komme ud at løbe, så får jeg det dårligere af at se lækre, tynde og veltrænet kvinder. Men det er altså ikke de lækre, tynde og veltrænede kvinders skyld, at jeg FOR længe har spist chokolade i stedet for gulerødder. Eller at jeg har siddet min popo flad i stedet for at snøre løbeskoene. Det er MIT og kun mit ansvar, hvis jeg får det dårligere med mig selv af deres billeder.

Så kan jeg vælge HVAD jeg vil gøre ved det… Vil jeg blive siddende og blive sur på de lækre, tynde og veltrænede damer? Eller vil jeg tage ansvar for den følelse, jeg sidder tilbage med i maven? Måske sidder jeg i bund og grund med en følelse af at ikke være god nok. Og BIG SURPRICE, men den følelse har været der længere end SoMe, så den har nok ikke så meget med Instagram, Facebook mm. at gøre ;-). Måske sidder den lille pige inde i mig og bliver ked af det, fordi hun gerne ville, at det var hende, der fik samme opmærksomhed som de lækre, tynde og veltrænede kvinder. Men oftest sker der jo det, at jeg slet ikke er bevidst om hvad det er, der sker inde i mig,. Så får jeg det bare dårlig(ere) med mig selv. MEN det er stadig mit eget ansvar at gøre noget ved det.

Ryd op og ryd ud på SoMe

Derfor har jeg den senest tid ryddet op og ud i mit newsfeed på især Instagram, men også lidt på Facebook.

For det er jo faktisk sådan, at vi kan vælge hvem vi vil følge og ikke følge. Vi kan også blokere for noget, hvis det støder os eller er helt irrelevant for os. Jeg får for eksempel aldrig reklamer for bryst-formindskende operationer ;-). Når jeg trænger til et smil på læben og lidt #bodypositive tanker,  så går jeg ind på nogle bestemte profiler (som fx Katrine Gisiger, HelseMatilde, Avolon Khan, Hella Joof, Body Positive Memes og Celeste Barber). Jo mere jeg liker deres billeder, jo mere dukker de op i mit feed. Det er da smart;-)

 

Balancens svære kunst

Men, og der er vel altid et men 😉 så fungerer jeg altså bedst med lidt af det hele. Det betyder, at jeg også følger en masse andre skønne mennesker. Mennesker der både er tyndere, mere veltrænet, har renere hjem og flottere negle end mig. Det har de, fordi de rigtig meget går faktisk op i den slags. De lægger billeder og opdateringer ud af deres træning, vægttab, sunde måltider, velfungerende parforhold, rene børn og smukke hjem. Ofte under jeg dem det hele og mere til, og det giver mig en masse dejlig inspiration.

Andre gange giver det et lille sug i maven og dårlig samvittighed over at mine børn (igen-igen) ikke har været i  bad i flere dage, og jeg igen spiste chokolade i stedet frokost (ja det sker… eller dvs. jeg starter med at spise chokoladen, for så lidt senere OGSÅ spise frokosten). Nogle gange motiverer det mig til at hoppe i løbeskoene og drikke grønne juicer, andre gange ikke. Uanset hvad, så er det okay, så længe at jeg (og måske dig;-)) husker, at vi ikke skal lade SoMe bærer mere brænde til det bål, der hedder “lavt selvværd”/”ikke god nok”/”dårlig mor” – eller hvad vi nu kæmper med i øjeblikket.

 

Dit ansvar

Det er mit ansvar, hvad jeg tillader at billeder, opdateringer, tjek-ins på SoMe gør ved mig. På samme måde er det DIT ansvar, hvad du tillader. Du bestemmer hvad der giver mening for dig, og hvad der skal rydde ud. Husk at SoMe bare er for sjov, om end det også er muligt at få en masse viden og inspiration ud af det. Det er dit valg, hvad du tager med dig efter en tur i SoMe-land;-)

 

Hav den skønneste dag <3

Kram fra Mette

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.